Uci Quotes

We've searched our database for all the quotes and captions related to Uci. Here they are! All 39 of them:

Dumnezeul iubirii a ucis mai multi oameni decat toti ceilalti zei impreuna !
Liviu Rebreanu (Pădurea spânzuraţilor)
Niciodată nu te voi trăda de tot, deşi te-am trădat şi te voi trăda la fiecare pas; Când te-am urât nu te-am putut uita; Te-am blestemat, ca să te suport; Te-am refuzat, ca să te schimbi; Te-am chemat şi n-ai venit, am urlat şi nu mi-ai zâmbit, am fost trist şi nu m-ai mângâiat. Am plâns şi nu mi-ai îndulcit lacrimile. Deşert ai fost rugăminţilor mele. Ucis-am în gând întâia clipă a vieţii şi fulgerat-am începuturile tale, secetă în fructe, uscăciune în flori şi secarea izvoarelor dorit-a sufletul meu. Dar recunoscător îţi este sufletul meu pentru zâmbetul ce l-a văzut doar el şi nimeni altul; recunoscător pentru acea întâlnire, de nimeni aflată; acea întâlnire nu se uită, ci cu credinţa ascunsă în tine răsună în tăcere, înverzeşte pustiuri, îndulceşte lacrimi şi înseninează singurătăţi. Îţi jur că niciodată nu vei cunoaşte marea mea trădare. Jur pe tot ce poate fi mai sfânt: pe zâmbetul tău, că nu mă voi despărţi niciodată de tine.
Emil M. Cioran
E atât de înfiorător de trist să constați că trăiești într-o lume în care cei mai mulți oameni n-au ucis niciodată pe nimeni.
Cristina Nemerovschi (nymphette_dark99 (nymphette_dark99 #1))
Indiferența a ucis mai mulți oameni decât ura.
Vitali Cipileaga (Portocalele verzi)
Iar razbunarea e aceasta: intrucat noi l-am ucis pe el, el asa mort cum este ne-a luat lumina si cu ochii inchisi i-a inchis pe-ai nostri, care nu mai stralucesc deasupra pamantului.
Michelangelo Buonarroti (Rime)
Cine a ucis stelele? Cine a surpat drumul spre viitor al celor din morminte?
Ionel Teodoreanu (Tudor Ceaur Alcaz)
ceea ce e bun de iubit e bun de ucis
George Chiriac (s-a zis cu noi)
Nu am crescut în sânul unei familii pline de iubire și nici nu am avut prieteni care să îmi dovedească cât de mult au oamenii nevoie unii de ceilalți. Poate tocmai din acest motiv am fost atât de ușor de influențat, de lovit, de ucis cu bestialitate.
Cristina Boncea (Antidotul (Octopussy #3))
La urma urmei, îţi datorez şi eu un sfat, nu-i aşa, de vreme ce ţi-am ucis soţul! Roagă-te de Dumnezeul dumitale să te facă stană de piatră. E fericirea pe care şi-o rezervă lui, singura fericire adevărată. Fă ca el, astupă-ţi urechile la toate strigătele, prefă-te în piatră cît mai e timp.
Albert Camus (Le malentendu)
Este vorba mai degrabă de credinţa lui Pascal, care se aseamănă teribil cu o sinucidere lentă a raţiunii, - a unei raţiuni îndărătnice, longevive, asemenea unui vierme ce nu poate fi ucis dintr-o dată, cu o singură lovitură. De la bun început, credinţa creştină înseamnă jertfire: jertfirea întregii libertăţi, a întregului orgoliu, a întregii conştiinţe de sine a spiritului; în plus, ea este o subjugare, autobatjocorire şi automutilare. Există şi o doză de cruzime şi de fenicianism religios în această credinţă pretinsă din partea unei conştiinţe macerate, complicate şi prea alintate: ea porneşte de la premisa că supunerea spiritului trebuie să fie indescriptibil de dureroasă, că întregul trecut şi toate deprinderile unui astfel de spirit se opun acestui absurdissimum care îl înfruntă în chip de „credinţă“.
Friedrich Nietzsche (Beyond Good and Evil)
Era vanjos si viu, trupul, in toata goliciunea lui de femeie de douazeci de ani, tare, dar fara niciun os aparent, ca al felinelor. Pielea neteda si alba avea luciri de sidef. Toate liniile incepeau, fara sa se vada cum, asa ca ale lebedei, din ocoluri. Sanii robusti, din cauza mainii mele petrecute pe sub talie, prelungeau gratios, ca niste fructe oferite, cosul pieptului, ca sub ei, spre pantec, caderea sa fie brusca. Picioarele aveau coapsele tari, abia lipite inauntru cand erau alaturi, lung arcuite in afara, din sold la genunchi, ca si cand feminitatea ei ar fi fost intre doua paranteze fine, prelungi. Cu toata inversunarea impotrivirii, mi-am apropiat gura de a ei, dar cand am simtit-o moale si buna ca un miez bun de fruct, i-am dat dintr-o data drumul si-am sarit in mijlocul dormitorului, ca de frica unui sarpe. S-a ridicat infuriata, apriga, in genunchi si in aceeasi clipa mi-a zburat in cap cartea... si de abia am avut timp sa ma feresc, caci flaconul cu apa de colonia de pe masa a zburat si el, prabusind in spatele meu o etajera cu vasul de flori cu tot, facandu-se cioburi. Daca ma lovea, nu stiu ce s-ar fi putut intampla. M-ar fi desfigurat, poate m-ar fi ucis chiar. Era fara indoiala un paroxism, o unda de nebunie in furia ei, caci avea in joc aceeasi frenezie ca animalele din jungla. Niciodata n-o iubeam atat de mult ca in asemenea clipe si ar fi putut sa ma omoare, dar la ispita asta n-as fi renuntat. E ceea ce n-am intalnit niciodata la o femeie, aceasta impresie de a te juca pasionat cu o pantera intaratata.
Camil Petrescu (Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război)
Ceea ce se poate cunoaște din fiecare e,în primul rand,politețea,reținerea sa.Nu trebuie mers mai departe,am cădea în abis.Pe cine ai ucis tu,fie numai în gand,tu care ești îmbrăcat în haine de duminică?Și tu,drăguțo,cate ființe ai vrut să ucizi,pe cine ai mai vrea să ucizi,ai vrea să mă pun la dispoziția ta ca să distrug viețile care te deranjează?.. Din moment ce lumea nu e un paradis,nu poate fi decat un infern,afară doar dacă n-a nimicit dorințele.Unde există dorință,există eșec al dorinței,nemulțumire,infern.Cine nu dorește totul,chiar neștiind că nu dorește totul? Lumea nu îmi aparține,nimic și nimeni nu ne aparține:cine are înțelepciunea să accepte asta cu toată inima,cine acceptă să nu posede nimic?Visez la niște campioni alergători care,la semnalul de pornire în cursă,s-ar invita unul pe altul politicos:"După dumneavoastră,domnule,treceți primul.- Nu,nici nu mă gandesc,după dumneavoastră..
Eugène Ionesco (Fragments of a Journal)
Am lunecat. M-am poticnit, strivind Sub tălpi o floare ori o cochilie, Ori poate mi-am strivit fără să simt Inima mea, în piept ascunsă, vie... N-am să mai spun ce am greșit și cînd... Vreau soarele-amintirile să-mi spele... Un egoism îngrozitor de strîmt M-a coborît în ochii lumii mele.
Nicolae Labiş (Albatrosul ucis)
A ierta inseamna a jeli- ce s-a intamplat si ce nu s-a intamplat - si a renunta la nevoia unui trecut diferit. A accepta viata asa cum a fost si asa cum este. Sigur, nu vreau sa spun ca este acceptabil ca Hitler a ucis sase milioane de oameni. Ci ca s-a intamplat si ca nu vreau ca acest lucru sa distruga viata de care m-am agatat si pentru care am luptat impotriva oricaror sanse de reusita.
Edith Eva Eger (The Choice: Embrace the Possible)
Jer savrsenog protivrecja spoj ne shvata niti mudrac, nit' glupak, nit iko. Moj prijatelju, vestina je ova koliko drevna, toliko i nova. Vazda je covek sluzio se time: trime i jednim, i jednim i trime zabludu mesto istine da slavi. I tako brblja, druge uci tako neometano, po volji i vesto. Ko bi jos budalama da se bavi? Samo li cuje reci, obicno smatra svako da se pri tom, bez sumnje, mora i misliti nesto.
Johann Wolfgang von Goethe
A cretiniza înseamnă a-i răpi ființei umane tot absolutul la care poate spera. Birocrații Bisericii au ucis absolutul cerului prin ritual și dogmă. Birocrații societății noastre fals democratice ne-au infantilizat în fața Răului amputându-i omului solitudinea tragică, înecându-l într-o mulțime de activități ”societale”. Chiar și arta, ultima sursă de absolut, este domesticită: artiștii sunt niște aparatciki în solda Ministerului Culturii, pictura modernă nu mai este decât un produs de capitalizare propus de bancheri, sculptura de avangardă, mobilier pentru holurile marilor bănci... Iar poeții blestemați de azi cotizează pentru pensia suplimentară!
Gabriel Osmonde (Lucrarea iubirii)
Îi răspunse însă doar urletul unei haite de lupi. Se speriase de-a binelea, începuse să alerge fără o direcție precisă şi nu recunoştea nimic. Se împiedică şi căzu cu fața pe un muşuroi de furnici. Se ridică, ştergându-se agitat de furnici şi pământ, şi dădu cu ochii de o pereche de tălpi albe, de dimensiuni nemaiîntâlnite. Picioarele erau aidoma trunchiurilor unor mesteceni, iar de sus, de sub coroana copacilor, se aplecă spre el o mutră ciudată, a cărei frunte era brăzdată de două riduri adânci. -De ce ai ucis liniştea? i-a zis făptura aceea, cu reproş. -Nu am ucis nimic, a răspuns copilul. Mi-am pierdut prietena, încercam să dau de ea. -De cât timp o cunoşti? întrebă ființa aceea, cu vocea oarecum mai blândă. -Păăi... de vreo oră, cred. Poate două. -Şi poți spune că e prietena ta după o singură oră?
Ovidiu Baron (Cărarea ocolită)
Si daca victoria lui ma pune pe ganduri, n-as putea sa nu observ ca unica sansa a toreadorului e sa aiba incredere, in arena, in ceea ce face. Viata lui depinde de credinta lui. Trebuie sa creada in sine, in arta sa, in sansa sa, fara sa fie nici arogant, nici umil. Curajul prostesc si teama de risc sunt deopotriva de primejdioase pentru el. Un toreador - imi iau libertatea de a folosi acest cuvant intr-un sens larg - nu poarta obligatoriu un costum stralucitor si nu tine neaparat o sabie in mana. El poate, foarte bine, sa se foloseasca de o masina de scris (!), eventual o "Smith Corona" veche, prapadita, obosita, care trebuie asezata uneori oblic pentru a functiona, dar inca mai poate fi utilizata, ca arma, impotriva spaimei ca timpul trece nemilos. [...] Toreadorul nu risca, infruntandu-si taurul, sa fie ucis. El are posibilitatea sa ezite, sa faca un pas inapoi, apoi altul (fara sa i se reproseze asta), sa revina, sa corecteze o stangacie, sa repare o greseala. Nimeni nu-l vede, nu-l urmareste cu sufletul la gura cand se lupta, nu-l sileste sa braveze daca se teme, nu-l face sa simta rasuflarea fierbinte a destinului in ceafa, iar un pas gresit nu se plateste pe loc. El poate amana confruntarea cand e obosit, poate cumpani, poate renunta de o mie de ori, fara ca nimeni sa afle, si tot de atatea ori sa o ia de la capat. Dincolo de fereastra, in acest timp, nu se modifica nimic; aceiasi plopi innegriti de ploi, aceleasi ziduri cu iedera uscata. In schimb, taurul poate veni aici din orice ungher. Si poate fi orice: o teama, plictiseala, o amintire, o indoiala, o deruta. E un taur care nu omoara, dar e, poate, mai greu de rapus fiindca el ataca uneori insasi vointa de a invinge.
Octavian Paler (Viața ca o coridă)
Întrebarea dacă amintirile fac sau nu parte din viața noastră e ceva la care m-am gândit adeseori. Pe deoparte, suntem făcuți din amintiri: amintirile ne mișcă, amintirile ne opresc. Amintirile bune ne dau curaj, amintirile rele ne opresc să repetăm aceleași greșeli. Pe de altă parte, amintirile sunt ceva ce nu mai există în fapt. Totul e simplu în privința amintirilor, dacă nu ar fi lucrurile pe care le uităm. Sunt atâtea lucruri pe care le uităm! Până la urmă, noi, sau ceva din noi, alegem ce rămâne pentru noi o amintire și ce se dă uitării. Și dacă amintirile noastre se stochează selectiv, atunci ele nu sunt neapărat o parte din făptura noastră, mai bine spus sunt doar niște frânturi, nu întotdeauna cele mai fericite, mai degrabă nefericite. Poate că amintirile nu înseamnă nimic? Poate sunt doar niște închipuiri hrănite de noi, umflate, crescute, până când devin mai mari decât noi înșine, decât unii dintre noi, până ne înghit cu totul și ne fac și pe noi o parte din trecut - al propriului trecut, al unui trecut neîntreg, fărâmițat, un trecut care există doar în amintiri. Rugăciunile vechilor asceți, păstrate în rânduielile creștinilor ortodocși până în zilele noastre, conțin multe referiri la gândurile rele, al obiceiurile nepotrivite și la amintiri. În una dintre rugăciunile de taină citite de preot la Vecernie se cere izbăvire de „relele aduceri-aminte”. Amintirile sunt văzute ca arme în mâinile demonilor cu care luptă împotriva noastră. Nu este nimic mai cumplit decât sfâșierea gândurilor care se pricinuiește unui suflet întristat și neîncrezător în Dumnezeu. Omul chinuit de gânduri poate răbda foame, nesomn și frig, fără ca măcar să bage de seamă. Un om disperat se aruncă în luptă fără nici o reținere, sare de la înălțimi, intră în foc, își pune capăt vieții. Iuda este un om ucis de propriile gânduri. Totuși, asceții din Pustia Egiptului luau în derâdere atacurile gândurilor. Pentru ei, amintirile sunt ca păsările care zboară pe cer căutând să-și facă cuib în inima noastră. Cu alte cuvinte, între noi și amintirile noastre este tot atâta înrudire cât între o pasăre care zboară pe cer și o grămadă de paie. Dacă oamenii ar fi preocupați de ceea ce trebuie să facă și unde trebuie să ajungă, amintirile ar dispărea din mințile și inimile lor în chip firesc, căci ar fi date afară de preaplinul râvnei cu care își trăiesc viața.
Savatie Baștovoi (Cartea despre femei)
[May 1, 1842. Monday.] A.M. at the Temple. At 10 m[arried] J[oseph] to L[ucy] W[alker]. P.M. at President Josephs . . . I have seen 6 brass plates which were found in Adams county . . . President Joseph has translated a portion and says they contain the history of the person with whom they were found and he was a descendant of Ham through the loins of Pharaoh king of Egypt, and that he received his kingdom from the ruler of heaven and earth.
William Clayton (An Intimate Chronicle: The Journals of William Clayton (Volume 1))
Peste Occident crește iedera cimitirelor. Iedera vorbelor care-a ucis viața.
Andreï Makine (Once Upon the River Love)
(Tras muchas horas indagando7 en varios buscadores académicos, me alegré de haber encontrado por fin la «Escala de interacción y calma de Vancouver». Sin embargo, en ella la «calma» se refiere al grado de sedación de un paciente que recibe ventilación mecánica en la UCI, es decir, si tiene conectados cables o tubos). Bien, pues olvídate de lo esquiva que es la calma en la vida cotidiana; incluso en la investigación.
Chris Bailey (Cómo calmar tu mente: Consigue serenidad y productividad en tiempos de ansiedad)
În secolele târzii care se mândresc pe bună dreptate cu umanitatea lor, persistă încă o teamă atât de mare si de superstitioasă fată de „animalele sălbatice fioroase“, (tocmai dominatia asupra lor constituind mândria acelor secole mai umanitare) încât până si adevărurile evidente au fost trecute sub tăcere, rămânând, oarecum printr-o întelegere tacită, inexprimate secole la rând, deoarece ele aveau aerul că trezesc la viată acele fiare în sfârsit ucise. Poate că mă expun la anumite riscuri lăsând să-mi scape un astfel de adevăr: n-au decât să-i captureze altii si să-i dea de băut „laptele gândirii blajine“, până ce se va reîntoarce, linistit si uitat, în cusca în care dormita. - Trebuie să ne revizuim ideile privitoare la cruzime si să deschidem bine ochii; trebuie să ne deprindem cu nerăbdarea, pentru ca astfel de erori arogante si grosolane să înceteze o dată pentru totdeauna să se mai fâtâie virtuoase si impertinente în fată-ne, cum sunt de pildă erorile întretinute de către vechii si noii filozofi în privinta tragediei. Aproape tot ceea ce numim noi „cultură înaltă" are la bază spiritualizarea si aprofundarea cruzimii - aceasta e convingerea mea; „animalul sălbatic“ n-a fost nicidecum ucis, e bine sănătos, numai că a devenit - divin. Cruzimea este cea care produce voluptatea dureroasă a tragediei; senzatiile plăcute în savurarea asa-numitei compasiuni tragice si, de fapt, în toate cele sublime, până la culmile celor mai subtile fioruri ale metafizicii, îsi datorează dulceata numai si numai grăuntelui de cruzime amestecat în ele. Ce îl atrage pe roman în arenă, pe crestin în extazul crucii, pe spaniol în fata rugurilor sau la luptele de tauri, pe japonezul zilelor noastre care dă năvală la tragedii, pe lucrătorul suburbiilor pariziene care duce dorul revolutiilor sângeroase, pe wagneriana care cu vointa inhibată se lasă „coplesită“ de Tristan si Isolda? Cu totii, ei savurează si năzuiesc să soarbă în ei cu o ardoare misterioasă tocmai licorile aromate ale marii Circe pe nume „Cruzimea“. Fireste că trebuie izgonită totodată si neghioaba psihologie de odinioară care stie să ne învete doar că cruzimea ia nastere la vederea suferintei altcuiva: se poate afla plăcere, o plăcere cât se poate de mare, chiar si în propria-ti suferintă, în a-ti-provoca-suferintă, - si ori de câte ori omul se lasă înduplecat la lepădarea de sine, în sensul religios al cuvântului, sau la automutilare, precum o practicau fenicienii si ascetii, sau, în general, la renuntarea la nevoile simturilor si ale cărnii, la umilintă, la convulsii puritanice de pocăintă, la vivisectia constiintei si la pascaliana sacrifizio dell'inteletto, cruzimea sa este aceea care în taină îl ademeneste si îl îmboldeste, fiorul cel primejdios al cruzimii îndreptate împotriva lui însusi. În fine, luati în consideratie si recunoasteti faptul că însusi cunoscătorul, aplicând constrângerea asupra spiritului său, potrivnic înclinatiei acestuia si adeseori împotriva dorintelor inimii sale - si anume, spunând Nu atunci când ar dori să aprobe, să iubească, să adore -, actionează în chip de artist si adept al cruzimii: orice coborâre spre profunzimile si temeliile lucrurilor constituie prin ea însăsi o siluire, o vrere de îndurerare a vointei fundamentale a spiritului, care se avântă fără încetare spre aparentă si suprafată, - în orice vrere de cunoastere se află si câte o picătură de cruzime.
Friedrich Nietzsche
tot fiica-mii scaunul tau are patru picioare e un scaun mic, eu iti dau de mancare ma privesti atat de atenta, dar nu ma vezi de crezut insa, inghiti cu pofta ce-ti dau sa crezi scaunul tau, sa stii, a ramas cu trei picioare te jucai in weekend cu var'tu mai mare de-a doctorul, cel putin asa mi-ai zis si din joaca, nu stiu cum, un picior l-ati ucis scaunul are acum doar doua picioare e un scaun trist, aproape ca doare ai plecat de ceva vreme la facultate da, cred ca o sa-l mut in camera din spate scaunul are acum un singur picior, eu am implinit varsta aia de imi e dor e un scaun de bar, pe care doar te-ai urcat si, ce sa vezi, tipeso, ai si agatat un baiat scaunul tau nu mai are picioare e un prosop, pe care, intinsa la soare un el, acelasi, sau poate altul mai curajos asculta vrajit tot ce te-am invatat mai frumos
Iv Cel Naiv (Uibesc)
Orice poate fi ucis, în afară de dorul de împărăţie, îl purtăm în culoarea ochilor,în fiecare iubire, în tot ceea ce în străfundurile fiinţei ne chinuie şi ne eliberează şi ne înşală. Wishful thinking, poate; dar aceasta e altă definiţie posibilă a bipedului fără pene".
Julio Cortázar (Hopscotch)
El interior de la UCI es un lugar deprimente y hostil. Todo lo que les rodea es estéril, hace ruido, está moribundo o tiene prisa. Los cuatro estados representados por el aire, las máquinas, los enfermos y quienes les cuidan.
Juan Gómez-Jurado (Trilogía Reina Roja (edición pack con: Reina roja | Loba negra | Rey blanco) (Antonia Scott) (Spanish Edition))
Sfîrșitul lumii nu-l va aduce un cataclism, așa cum greșit își închipuie mulți, ci dorința demonică de a ucide, care începe să pună stăpânire pe tot mai multă lume. Răutatea îi va face pe oameni să se autodistrugă. Atunci cînd ultimul om capabil să iubească va fi ucis, viața pe pămînt își va pierde adevăratul și singurul său sens, acela de a iubi, și Dumnezeu va pune capăt răutății. Atunci cînd dragostea va dispărea din lume, oamenii vor muri cu zile, deoarece Diavolul, a cărui supremă plăcere este aceea de a ucide, punînd stăpînire deplină asupra lor, îi va pierde pe toți.
Savatie Baștovoi (Diavolul este politic corect)
Am vrut, fa, să-l prind pe Hitler... Să-l leg c-o postoroncă și să-l port desculț prin tot satul și să-l opresc la toată casa unde a fost ucis câte-un om, și să rog pe gospodari să-i deie câte-o bucățică de mălai și un pahar de apă... Să-l port așa, până ce-oi rămânea cu funia în mână și cu umbra lui legată de dânsa. Ori, dacă vrei, jupuiam pielea de pe dânsul și-ți făceam ție ciuboțele, că el așa a făcut cu alții... Ha-ha-ha!... Ba nu, mai bine legam umbra lui și o aruncam cu tot cu curmei în Nistru, să se înece, de istov... Ha-ha-ha!... Am vrut să-l prind! și, dacă vrei să știi, chiar l-am prins, dar i-am dat drumu'.. Adică l-am scăpat din mâini... Ha-ha-ha!... L-am scăpat. Țineți-l, oameni buni! Iacătă-l! Țineți-l... Trece pe la porțile voastre încălțat și dezlegat... Prindeți-l...
Vladimir Beșleagă (Zbor frânt)
No me esperaba gran cosa de la revelación de su lado oscuro: dos controles positivos para testosterona en 1999 y 2002, atrapado luego entre las redes de la Operación Puerto, dirigida por la Guardia Civil en 2006. Nada fácil de explicar. Me equivoqué, Botero fue el primero en lanzarse. Sobre la testosterona: Después de un primer control positivo en 1998 en el Tour de Romandía me hice exámenes en el Instituto Complutense de Madrid y, al ver los resultados, la UCI admitió que mi tasa elevada de testosterona era normal. Fijaron un umbral en 9 de manera arbitraria, todavía ignoro por qué. En todas las carreras que disputé en 1999, Tour de Valencia, París–Niza, Semana Catalana, di positivo. En Lausanne, nuevos exámenes volvieron a demostrar que todo era natural. Pero la UCI de todas maneras presionó para que me sancionaran y la Federación Colombiana me suspendió seis meses. Creo que el presidente de la UCI de esa época quiso demostrar su autoridad con un corredor principiante que no tenía los recursos para defenderse.
Guy ROGER (Egan Bernal y los hijos de la cordillera: Viaje al país de los escarabajos (Spanish Edition))
Să evadăm din cuviință, și din pravili - îndeamnă câteodat' din inimă un glas, și din caverna sa, cu grai de argint, un greier îndeamnă zi cu zi, și ceas cu ceas. Pe deal, într-o podgorie stropită vânăt, te-aș duce uneori, să ne lovim de soare. Să ne întâmpine o piersică pe creangă ca un păcat de aur, toamna, pe dogoare. Se-ntâmplă, pentru ochii tăi (ochi de pădure) să-nchipui uneori o vânătoare-vis. Într-un noian de frunze roșii, de odihnă, gândesc să-ți pun subt cap un iepure ucis. Chemări de corn, și goane pe la vaduri, din ceas de zori și până-n ceasurile lunii, ne ispitesc mereu, spre văi, spre culmi, pe unde asemenea să devenim sălbăticiunii.
Lucian Blaga (Luntrea lui Caron)
Faptul că în urma vânătorii nu te poți simți bine fără ambiguități este, poate, ceea ce ar trebui să vă recomande practica ei. Cu siguranță, după ce vânezi nu ești nerăbdător să îți clamezi nevinovăția. Dacă am învățat ceva despre vânătoare și consumul de carne este că sunt lucruri și mai murdare decât crede moralistul. După ce am ucis un porc și m-am văzut în acea fotografie, iar acum abia aștept (dacă așa trebuie spus) să mănânc acel porc, trebuie să spun că o parte din mine invidiază claritatea morală a vegetarianului, nevinovăția consumatorului de tofu. Totuși o parte din mine îl și compătimește. Visurile despre inocență nu sunt decât visuri; ele se bazează, de regulă, pe o negare a realității, care poate fi ea însăși o formă de trufie. Ortega sugerează că există o doză de imoralitate în eșecul de a vedea limpede realitatea sau în credința că forța pură a voinței omenești poate cumva să o învingă. „Preocuparea față de ceea ce trebuie să fie este vrednică de stimă numai atunci când a fost epuizat respectul față de ceea ce este.
Michael Pollan (The Omnivore's Dilemma: A Natural History of Four Meals)
L’Equipe o The New York Times sugiriesen la posibilidad de que el clembuterol apareciese en su orina a raíz de una transfusión sanguínea, ya que según había informado el periodista Seppelt se habrían detectado también restos plásticos en su orina, ocho veces superior a los valores normales, aunque el método para la detección aún no estaba homologado por la UCI, por lo que no fue concluyente.
Laura Meseguer (Metiendo codos: Voces y confidencias de la mejor generación del ciclismo español (Deportes) (Spanish Edition))
El ciclismo creía haber encontrado en el gregario de Armstrong al nuevo dominador del Tour de Francia. Lejos de la realidad, menos de una semana después de su victoria, la UCI hizo público el positivo por testosterona del norteamericano en un control antidopaje realizado tras la decimoséptima.
Laura Meseguer (Metiendo codos: Voces y confidencias de la mejor generación del ciclismo español (Deportes) (Spanish Edition))
El ciclismo creía haber encontrado en el gregario de Armstrong al nuevo dominador del Tour de Francia. Lejos de la realidad, menos de una semana después de su victoria, la UCI hizo público el positivo por testosterona del norteamericano en un control antidopaje realizado tras la decimoséptima. Fue en la meta en La Toussuire después de su aliñada exhibición de 130 kilómetros en fuga y de remontar los ocho minutos de desventaja con los que contaba.
Laura Meseguer (Metiendo codos: Voces y confidencias de la mejor generación del ciclismo español (Deportes) (Spanish Edition))
Cuvântul ucis în miezul zilei renaşte în tăcere în ordinea timpului. Cruciadele somnului
Ioana Trică
El doctor Barnett dejó caer el estetoscopio, se guardó la linternita en el bolsillo y le dijo a Angie: —Se quedará en la UCI hasta mañana para que podamos controlarla, pero yo diría que la cosa va bien. —Me hace un daño terrible —dijo ella. El médico sonrió. —Era de prever. Esa bala tuvo un recorrido bastante desagradable, señorita Gennaro. Ya hablaremos más adelante de los daños causados. Le puedo asegurar que hay un montón de alimentos que no podrá volver a probar. Y durante un tiempo, lo único que va a poder beber es agua. —Vaya, hombre —se lamentó Angie. —Y habrá más restricciones que comentar, pero… —¿Qué me dice de…? —miró a Phil, luego a mí y después apartó la vista. —¿Sí? —se interesó Barnett. —Bueno… creo que la bala estuvo dando vueltas por mis partes bajas y… —Sus órganos reproductores no se han visto afectados, señorita Gennaro. —Oh —exclamó ella mientras me pillaba sonriendo y me lanzaba una mirada asesina—. No digas ni una puta palabra, Patrick.
Dennis Lehane (Abrázame, oscuridad)
A lăsat nuanța palidă a apusului să existe, să o inunde. Sara " a ucis vulturul ca să zboare cu aripile lui ".
Chris Simion (În fiecare zi Dumnezeu se roagă la mine)
U medjuvremenu,napravljena je upravo ona istorija koja se danas po skolama uci.Povest bescasca ,prevara,bede,zlocina i lazi.Ljudi su gubili duhovne snage i sve presudnije postajali zavisni od njene protivnosti,fizicke sile koja je vladala prirodom.Radikalan i nekontrolisan razvitak nauke,debalansiranje prirode ,zloupotreba njenih ogranicenih izvora,perverzija ljudske inteligencije ,razaranje duhovnih vrednosti i moralnih standarada,konfuzija uma i duse ,zabuna u pogledu svrhe i cilja postojanja,materijalizacija,mehanizacija i na kraju kompijuterizacija zivota,tiranija velikog broja jednobraznosti kao besomucnost individualizma ,bitka za prevlast izmedju strana koje su iz veka u vek ,u zudnji za sto laksim trijunfom ,upropascavale ljudske vidike,snizavale njegove vrednosti i eliminsale jedan po jedan obzir u njihovom postizanju,dovele su najzad do opste katastrofe ,u tradiciji zapamcene kao Potop.....
Borislav Pekić (Atlantida)
Ai spus că te-am ucis - bântuie-mă, atunci! Morții chiar își bântuie ucigașii, cred. Știu că stafiile chiar cutreieră pământul. Fii lângă mine mereu - îmbracă orice formă -, scoate-mă din minți! Doar nu mă lăsa în abisul ăsta în care nu te pot găsi! O, Doamne! E de nedescris! Nu pot să trăiesc făra viața mea! Nu pot să trăiesc fără sufletul meu!
Emily Brontë (La rascurce de vanturi (Romanian edition) (Leda Clasic))