Keuses Quotes

We've searched our database for all the quotes and captions related to Keuses. Here they are! All 19 of them:

β€œ
Je zit er nog middenin. Je zult er altijd middenin blijven zitten. Nee, niet letterlijk. Maar in je hart. Niets houdt ooit op, niet als het zo diep is gaan zitten. Je zult altijd met een open wond blijven rondlopen. Dat is na verloop van tijd nog de enige keus. Met een open wond rondlopen of dood. Denk je ook niet?
”
”
Julian Barnes (The Only Story)
β€œ
Every hole is a new beginning and that is what you should focus on (by Golf Champion, Sally Little)
”
”
Martie Retief Meiring Janie du Plessis - 'n Keuse vir die lewe
β€œ
Als haar zoon Titi,het meisje uit India en met een onbekende afkomst wilde, dan was het goed. Zolang hij van haar hield en zij van hem, was dat voor hen beide de beste keus. Zo was het
”
”
Cynthia McLeod (Vaarwel Merodia : Kroniek van een Surinaamse familie, 1820-1890)
β€œ
Waarom huilen? Beter nooit huilen. Er is maar één keus: het loodje leggen of volhouden. Als je eenmaal hebt besloten vol te houden, huil dan niet. Nooit opgeven, nooit en nooit en nooit. Het is trouwens de vraag of je dit kan beslissen. Waarschijnlijk is het leven een brok lijm, waarin je bijt en waaruit je je tanden nooit meer los kan trekken.
”
”
Willem Frederik Hermans (In de mist van het schimmenrijk: Fragmenten uit het oorlogsdagboek van de student Karel R.)
β€œ
Wat zou Suriname zonder de arbeid der slaven waard geweest zijn? En toch is er voor deze Surinamers bij de zogenaamde emancipatie niets gedaan, in niets is men de arme vrijgelatenen tegemoetgekomen, integendeel, de hele emancipatie der slaven werd zo ingericht dat de vrijgelatenen geen andere keus zouden hebben dan het vrijwillig weder opnemen der slavernij die men zojuist wettelijk afgeschaft had.
”
”
Anton de Kom (Wij slaven van Suriname)
β€œ
Toen het glossy magazine 'Hollands Glorie' in 2012 werd gelanceerd, was het coverinterview met RTL-presentatrice Irene Moors. Het blad legde uit waarom de keus op Irene Moors was gevallen: 'Irene Moors is het toonbeeld van Hollands glorie: lang, blond, blauwe ogen, niet bedreigend succesvol, niet over het paard getild, geestig, direct.' Deze opsomming suggereert vrij direct dat Nederlanders die geen 'blauwe ogen' hebben en niet 'lang en blond' zijn, geen onderdeel zijn van 'Hollands glorie' oftewel buiten het ideaalbeeld van 'de Nederlander' vallen. De term 'niet bedreigend' is hierbij cruciaal. Alles wat niet binnen die constructie van witheid past, is 'bedreigend'.
”
”
Zihni Γ–zdil (Nederland mijn vaderland)
β€œ
Every hole is a new beginning and that is what you should focus on (said by gold champion Sally Little - Janie du Plessis - 'n keuse vir die lewe)
”
”
Martie Retief Meiring Janie du Plessis - 'n Keuse vir die lewe
β€œ
As sy konsentreer op ander se liefdesverhale, vergeet sy dalk van haar eie lewe wat op maniere uitgedraai het waarvan sy nooit sou kon droom nie. Haar lewe klink soos fiksie waarin die werklikheid woon. Sy laat die Kindle op haar bors rus, lΓͺ met haar hande agter haar kop terug en wonder oor feit en fiksie. Haar lewe, die moontlikhede van ongeleefde lewens waar ’n klein keuse iewers haar lewenstroom elders heen laat kronkel het. Wat sou onder die oppervlak van die alternatiewe wees, wat sou kon wees? Bestaan dit iewers? Wie is die karakters wat haar op hierdie onbetreΓ« paaie sou inwag? Bestaan hulle of is hulle fiktief? In watter wΓͺreld leef ons eintlik?
”
”
Trisa Hugo (Oor en weer)
β€œ
Ik heb het inderdaad van de hand gewezen, in en binnen mijn keuze. De keus is aan u.
”
”
Petra Hermans
β€œ
Een beetje ouderwets misschien, maar wie was dat tegenwoordig niet? Ouderwets, maar toch loyaal ten opzichte van zijn eigen tijd. Op een zeker ogenblik moet tenslotte elk mens een keus maken: zal hij vooruit gaan, of zal hij achteruit gaan? Het was geen schande, als je je niet door elke moderne windvlaag liet meenemen. Je kon maar beter je eigenwaarde in stand houden, je verschansen, en als een eik te midden van je eigen generatie staan.
”
”
John le CarrΓ© (Tinker, Tailor, Soldier, Spy (George Smiley, #5; Karla Trilogy, #1))
β€œ
Authenticiteit heeft niets met oprechtheid te maken, want authentiek is iets wat je in het beste geval pas na jaren kunt worden, nadat het inzicht is ingedaald dat de eerste keus, levenslang poseren, minder goed is vol te houden.
”
”
Sander Kok (Smeltende vrouw)
β€œ
Een meesterwerk is geen etiket dat vanuit de commercie wordt opgeplakt, maar dat door strenge lezers wordt gevoeld, omdat elke bevochten centimeter op weg naar het einde een pad is waar de lezer op getrokken wordt, omdat hij voelt dat hij niet anders kan, omdat hij weet dat hij geen keus meer had zodra hij het boek opensloeg, zoals de schrijver geen keus meer had toen hij aan het werk begon. Het zijn die twee handen die ineen grijpen, die van de lezer en de schrijver. Niemand anders zit daartussen, niemand anders zal het daadwerkelijk begrijpen, totdat het boek wordt opengeslagen en gelezen.
”
”
Alex Boogers (De lezer is niet dood)
β€œ
Keus of keuze is een werkwoord, maar staat zelfstandig.
”
”
Petra Hermans (Voor een betere wereld)
β€œ
Al had ik er niets aan gedaan, ik voelde me onlosmakelijk deel van het wonder van dit perfecte wezentje - dit wezentje dat linea recta een plekje in mijn hart opende waarvan ik niet wist dat ik het had, en dat ik zomaar mocht vasthouden en zoenen in de wetenschap dat ik haar haar leven lang zou kennen tot het mijne voorbij was.
”
”
Lisette Schuitemaker (Gelukkig zonder kinderen: Mensen wereldwijd over hun keus en hun leven)
β€œ
Een of anner tyd moet mens ’n keuse maak, nΓ¨?” β€œEn as daar nie ’n keuse is nie?
”
”
Joha van Dyk (Kanniedood (Branderjaer #3))
β€œ
DIE NACHT KEERDE DE DOOD TERUG naar Hirifjell. Het was duidelijk wie hij kwam halen, want zoveel keus had hij niet. Ik was drieΓ«ntwintig, en als ik later terugdacht aan die zomer, besefte ik dat de dood niet altijd een blinde, gruwelijke moordenaar is. Soms laat hij sleutels achter voor hij vertrekt. Maar
”
”
Lars Mytting (De vlamberken)
β€œ
We deden ons best ons steeds flexibeler op te stellen en we merkten ook dat we vergevingsgezinder werden, jegens onszelf Γ©n iedereen die we onderweg tegenkwamen. Erg veel keus hadden we eerlijk gezegd ook niet. Met reisplannen die afhankelijk waren van de aanwezigheid van plaatsen waar we gratis ons afvalwater konden lozen (die ons gps-systeem niet altijd aangaf…) en eventueel oponthoud in stadjes onderweg (als gevolg van een optocht, een marathon, wegwerkzaamheden) waren een open mind en een vrije geest haast een vereiste. En dan was er nog de waslijst aan dingen die we onveranderlijk thuis vergaten, waardoor we gedwongen werden een creatieve oplossing te verzinnen voor bepaalde dingen. Om nog maar te zwijgen van onze ontmoetingen met coyotejongen, elanden, beren, vlinders die zich massaal verplaatsten, of de vrouw die op hoge hakken haar varkentje uitliet op de camping, gehuld in een trui met monogram, die perfect paste bij het truitje dat het varken droeg. Hoe door de wol geverfd je ook bent en hoe goed je ook probeert te plannen, reizen leert je nergens meer van op te kijken en overal gewoon in mee te gaan. Natuurlijk
”
”
Tim Bauerschmidt (Driving Miss Norma (Dutch Edition))
β€œ
Er was een keus, tussen keuze of optie, maar aangezien het moeilijk (moeijluk) na-denken, is of schijnt, is voor mij, althans (!), de keuze reeds, of al, gemaakt!
”
”
Petra Hermans
β€œ
Ons is in ’n intieme vasgeweefde bal van senuwees en gees, soos ons almal mekaar se asems in- en uitasem. Ons het nie ’n keuse nie; ons en plante en diere, ons is almal saamgeweef, die in- en uitasem, die in- en uitasem van dieselfde lug
”
”
Elsa Joubert (Spertyd)